Groep 8b

Groep 8B denkt aan de toekomst! 

Na de kerstvakantie zijn we weer hard aan de slag gegaan. De IEP-toetsen komen er bijna aan, dus dat betekent dat we ons optimaal willen voorbereiden. 

We hebben de scholenmarkt in de Groenoordhal bezocht waar we van alle VO-scholen uit Schiedam en Vlaardingen informatie kregen. Ook bezochten we meerdere VO-scholen om een ochtend of middag mee te kijken. Scheikundelessen, muziek, wiskunde, Engels of beeldende vorming; leuk om alvast te zien hoe de lessen daar gaan. 

Het schoolproject is ook in januari gestart. Het thema is ‘Het theater’, daarom hebben we een voorstelling bekeken, we oefenen met een dramadocent voor een voorstelling en binnenkort gaan we naar Theater aan de Schie voor een rondleiding achter de schermen. 

In de klas werken we nu ook met onze nieuwe methode Atlantis. In blokken van 8 weken werken we aan een onderwerp, waarbij we veel verschillende soorten teksten lezen en veel moeten opzoeken in de teksten. We hebben het nu over Indonesie en iedereen is erg enthousiast over de boeken. 

En verder? Is het erg gezellig in onze klas, lachen we met elkaar en om elkaars grappen en ben ik blij om de juf te zijn van de leukste groep 8 van Nederland!