SPORT

Gymlessen

Op maandag krijgen de groepen 3 t/m 8 gymles in de sportzaal op school. De leerlingen deze les van de vakleerkracht gym. Tijdens de gymlessen wordt er van de kinderen verwacht dat ze hun sieraden af doen, de lange haren in een staart doen, gymkleren (korte broek, t-shirt, turnpak, etc) aan hebben en wordt het dragen van binnensportschoenen geadviseerd.
Op woensdag krijgen de groepen 1 en 2 gym in de speelzaal van de school. Voor deze groepen gelden dezelfde regels als bij groep 3 t/m 8. 

Sportdag

Een keer per jaar organiseren wij voor de leerlingen een sportdag. Deze wordt bij een sportvereniging georganiseerd. In samenwerking met “Lekker bezig” worden er allerlei verenigingen uitgenodigd om lessen te komen geven. Deze sportdag wordt gehouden op de Maasboulevard.

Schoolsporttoernooien

Jaarlijks zijn er in Schiedam diverse schoolsporttoernooien waaraan uw kind(eren) kunnen deelnemen. Tegen de tijd dat het toernooi plaatsvindt, krijgt uw kind een brief mee waarop u hem/haar kunt inschrijven.

De sporten waar een toernooi voor wordt georganiseerd, zijn:

Voor groep 7 en 8: tennis, tafeltennis, badminton, schaken, basketbal en trefbal

Voor groep 5, 6, 7 en 8: handbal en korfbal

Voor groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8: voetbal en cricket.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Sporten, dansen, muziek maken, tekenen en zingen zijn leuk en belangrijk. Kinderen leren samenwerken, omgaan met winnen en verliezen en maken nieuwe vrienden. Het is goed voor het zelfvertrouwen en de concentratie. Een kind dat lekker in zijn vel zit, presteert beter!

Als er thuis te weinig geld is voor dit soort activiteiten, dan helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen de contributie / lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.
Wilt u hier mee over weten? Klik hier

Betrokken Spartaan

Sparta Rotterdam wil met Stichting De Betrokken Spartaan een bijdrage leveren aan het leefbaarder en sportiever maken van de wijken in haar omgeving. Inmiddels heeft dit zich uitgebreid naar de gemeente Schiedam. Iedere donderdagmiddag is er op het schoolplein van de St. Willibrordus instuif, waarbij de leerlingen gratis mee kunnen doen aan allerlei sporten op het plein. Kom ook eens gezellig langs!