Dock schiedam

Wie zijn wij?

Iedereen heeft talenten, veel mensen zijn bereid om anderen te helpen en iedereen heeft soms hulp nodig. Of u nu informatie zoekt, een idee voor een activiteit heeft, zelf ondersteuning nodig heeft of rondkijkt voor een buur of familielid, wij luisteren naar uw verhaal en ondersteunen daar waar nodig. Samen met u, andere (welzijns)organisaties en de gemeente Schiedam werkt DOCK aan een krachtige buurt. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze activiteiten en de samenwerking met ons aan te gaan!

Initiatieven uit de buurt
Heeft u een idee om uw buurt een stukje mooier, gezelliger en krachtiger te maken? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Wij ondersteunen bewoners die een idee voor een activiteit hebben of iets willen organiseren om het welzijn van buurtbewoners te vergroten. Wij gaan graag met u in gesprek om uw idee verder vorm te geven en ondersteunen indien nodig tot in de uitvoering.

Ontmoeting en plezier
Kunt u wel wat gezelschap gebruiken? Of wilt u andere buurtbewoners ontmoeten? Het gehele jaar door organiseren wij activiteiten samen met actieve bewoners en partners. Van samen koken, eten, muziek maken en buitenspelen tot knutselen, dansen en sporten. Wij bieden een gevarieerd aanbod op verschillende locaties in Schiedam.

Ondersteuning
Heeft u behoefte aan ondersteuning bij administratie, opvoeding, financiën, school, werk, gezondheid, weerbaarheid of mantelzorg? Laat ons dit weten. Wij gaan samen met u op zoek naar een geschikte plek en helpen u graag bij uw ontwikkeling. Ons aanbod bestaat uit groepstrajecten en waar nodig individuele ondersteuning.

Wat kunnen wij voor elkaar betekenen?
Actief zijn in de buurt levert niet alleen een ander, maar ook uzelf wat op. U ontmoet andere mensen, vergroot uw netwerk en doet werkervaring op, op plekken waar u anders misschien niet snel binnen zult kijken. Als u geen betaald werk heeft kan vrijwilligerswerk een opstap zijn naar een betaalde baan. Samen met u kijken we naar de vrijwilligersfunctie die bij u past. Actief zijn in de buurt kan ook in de vorm van een stageplek.