Kindcentrum Willibrordus - Samen op avontuur en nieuwe toffe dingen ontdekken.

Bij Kindcentrum Willibrordus ontdekken kinderen (0 tot 13 jaar) elke dag een beetje meer. We laten ze stap voor stap leren waar hun talenten liggen. Met het vertrouwde gezicht van onze Pedagogische Medewerkers inspireren en stimuleren we kinderen om zelf op avontuur te gaan. Van je eigen sokken uittrekken, nieuwe danspasjes leren tot échte robots bouwen. Kindcentrum Willibrordus biedt altijd weer wat nieuws en blijven we kinderen prikkelen. Zo zorgen we dat jouw kind elke dag wel iets tofs beleeft.

Voor-naschoolseopvang

Kindcentrum Willibrordus biedt buitenschoolse opvang aan voor en na school, tijdens schoolvakanties en adv-dagen waar kinderen (van basisschool St. Willibrordus) met veel plezier naar toe kunnen. Hier ontdekken ze hun grenzen, wordt de ontwikkeling gestimuleerd en krijgen ze altijd de volle aandacht. Onder begeleiding van een vaste Pedagogisch Medewerker hebben de kinderen wekelijks nieuwe projecten en bedenken ze gezamenlijk leuke (leeftijdsgerichte) activiteiten. Zelf keuzes maken vinden we belangrijk, dus kiest een kind zelf hoe de bso-uren worden ingedeeld.  Door goed naar kinderen te luisteren en echt iets met hun ideeën te doen, houden we onze opvang uitdagend. Ook voor oudere kinderen. 

Hele dagopvang

Kindcentrum Willibrordus geeft met huiselijke activiteiten ritme aan de dag. Door goed te kijken naar wat een kind wil of kan, bieden onze Pedagogische Medewerkers op het juiste moment de uitdaging, maar ook de rust die het nodig heeft. Vanuit een vertrouwde omgeving durft een kind zijn of haar grenzen te verleggen. Tijdens de hele dagopvang ervaren kinderen hoe het is om te eten, slapen en spelen binnen de groep. Zo ontdekken ze hun eigen rol en doen ze veel sociale vaardigheden op.

VKV – Peuteropvang

Vanaf 2,5 jaar ben je als peuter ook van harte welkom bij de Verkorte Kinderopvang met VVE (VKV). Hier kan je een aantal dagdelen per week komen spelen, vriendjes maken en je alvast voorbereiden op de basisschool. De VKV is niet geopend in de schoolvakanties en is 2 of 5 dagdelen per week. 5 Dagdelen meedoen is alleen mogelijk met een indicatiebrief van het consultatiebureau (CJG).

Samenspel op Maat

Samen spelen met je zoon/dochter (in de leeftijd van 1,5-2,5 jaar) en in contact komen met andere ouders? Dan is Samenspel op Maat zeer geschikt. Ouders blijven er namelijk bij als kinderen komen spelen. Er is ook een speelmoment waarbij de kinderen samen spelen zonder ouders, maar wel onder begeleiding. Dat is de gelegenheid voor ouders om op een gezellige ontspannen manier ervaringen uit te wisselen over opvoeden en allerlei zaken daaromheen.

Opvangtijden
Hele dag opvang 07:00 – 19:00 uur
BSO 08:00 – 18:00 uur
Uren daarbuiten kunnen apart worden ingekocht.
VKV/ Peuteropvang (2,5 - 4 jaar) 8.30-11.45 uur (ochtendgroep) en 12.15-15.30 uur (middaggroep)
Samenspel op Maat  (1,5 - 2,5 jaar) woensdag 08:30 – 10:00 uur

Kindcentrum Willibrordus

Dwarsstraat 2

3114 LC Schiedam

Tel Willibrordus BSO: 06 - 19 85 37 15
E-mail: kindcentrumwillibrordus-bso@komkids.nl

Tel Willibrordus VKV: 06 – 81 95 34 01
E-mail: kindcentrumwillibrordus-vkv@komkids.nl 

Tel Willibrordus HDO: 06 – 81 95 34 01
E-mail: kindcentrumwillibrordus-kdv@komkids.nl  

Bekijk www.komkids.nl/willibrordus voor meer informatie over de opvangvormen.

Contact KomKids Informatiewinkel

Vragen? Gewoon vragen! Neem dan gerust contact met ons op. Onze KomKids-helden zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 18.00 uur.