Groep 8

Groep 8... Het allerlaatste jaar van de basisschool. Een jaar waarin kinderen voorbereid worden op het voortgezet onderwijs (VO). 

Naast het maken en leren van huiswerk, wordt er ook veel aandacht besteed aan een goede werkhouding, het leren plannen en sociale vaardigheden.  Zo hopen we de kinderen met genoeg vaardigheden naar het volgende avontuur, de middelbare school, te sturen.

Elk jaar bezoeken we met groep 8 een aantal VO-scholen tijdens de basisschoolmiddagen. Op deze manier kunnen de kinderen alvast een kijkje nemen op scholen waar ze volgend jaar naar uit kunnen stromen. Uiteraard adviseren wij de ouders om zelf met hun kinderen ook een kijkje te nemen op de daarvoor georganiseerde middagen/avonden.  Door in november een voorlopig advies te geven, kunnen de kinderen heel gericht op zoek naar een nieuwe school.  Het definitieve advies zal dan in januari volgen. In april wordt de IEP-eindtoets afgenomen. Een laatste meetmoment voor het advies van de leerlingen. 

Naast keihard werken, is er in zo'n laatste jaar ook ruimte voor plezier en ontspanning. Zo hebben we regelmatig een excursie, gaan we op schoolreis, op kamp naar Oosterhout, oefenen en voeren we de musical op en met als klapper op de vuurpijl is er "De leuke dag van groep 8". Een dag die georganiseerd wordt door de ouders uit de klas. Tijdens deze dag doen we superleuke activiteiten en genieten we van een van de laatste momenten dat we als groep nog bij elkaar zijn. Kortom een jaar om nooit te vergeten!