Hoi! Ik ben Bianca Duifhuijsen.

Ik ben kinderfysiotherapeut en geniet er enorm van om met kinderen te werken! Het werk is erg gevarieerd, kids (vaak) gemotiveerd en er is snel vooruitgang te zien! Ik zie zowel baby’s, peuters/kleuters, schoolgaande kinderen, pubers of jongvolwassenen! Ik werk met veel plezier elke maandag op het Willibrodus. Hier zie ik vooral kinderen die moeite hebben met fijn motorische taken als kleuren, knippen of knutselen, maar ook een verkeerde pengreep, onleesbaar handschrift, of andere problemen met betrekking tot het schrijven horen hierbij. Ook kan het een hele andere hulpvraag zijn, of grof motorisch gebied of wat anders!  Hieronder heb ik een stukje geschreven over wat een kinderfysiotherapeut is en wanneer je bij een kinderfysiotherapeut terecht kan.

Voor meer vragen zijn we te bereiken op 010-475 13 22 of via info@kinderfysiotherapievlaardingen.nl

De kinderfysiotherapeut

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen en jeugdigen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

Goed bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind!

Bij sommige kinderen is er sprake van ontwikkeling gerelateerde problematiek. De ontwikkeling kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring.

Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer oefening nodig om een vaardigheid te leren dan anderen. Naarmate het kind ouder wordt, zijn steeds meer vaardigheden nodig om aan de eisen van de omgeving te voldoen.Een kinderfysiotherapeut kan helpen om deze vaardigheden aan te leren.

Als u zich ongerust maakt over de zintuiglijke en/of de motorische ontwikkeling van uw kind, kunt u een kinderfysiotherapeut raadplegen. Ook de arts/verpleegkundige van het consultatiebureau, de jeugdarts, de huisarts of de kinderarts kunnen aangeven dat de ontwikkeling anders verloopt.Leerkrachten of pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf, hebben evenals ouders/verzorgers een belangrijke, signalerende taak.

Je kan bij een kinderfysiotherapeut onder andere terecht voor: problemen in grove of fijne motoriek, schrijfproblemen, zindelijkheidsproblemen, spanningsklachten, DCD, problemen in informatieverwerking (SI), ademhalingsproblemen, verschillende aandoeningen/ziektes.