Groep 3a

 

In groep 3 zijn we altijd keihard aan het werk, en zitten we nooit stil.
Voor de vakantie hebben we gewerkt aan het theaterproject. We zijn op bezoek geweest in het theater, we hebben hier een rondleiding gehad en we hebben een echte theatervoorstelling gemaakt. Wat was dit allemaal leuk!
De afgelopen tijd hebben we ook de IEP toetsen afgerond en zijn de eerste rapporten meegegaan. We zijn enorm trots op de kinderen. 
Ook met het leren zitten we niet stil. Zo hebben we kern 7 afgerond, waarbij we samengestelde woorden leren lezen. We leren steeds moeilijkere woorden lezen en vinden dit erg leuk. In kern 8 gaan we verder met woorden zoals krans. Om het leren lezen leuk te laten houden maken we veel gebruik in de klas van verschillende werkvormen en spelend leren. Zo is het krokodil lezen een groot favoriet, maar ook het racelezen vinden we enorm leuk. We vinden het ook erg leuk om te zien hoeveel woorden we meer lezen dan in de vorige kern, want iedereen groeit.
Met rekenen zijn we ook hard bezig. Het was even lastig om het splitsen onder de knie te krijgen, maar dat gaat al steeds beter. De verliefde harten zitten er goed in. We gaan nu oefenen met het rekenen over het tiental. 
In groep 3 staat het spelen ook nog centraal. Zo spelen we meerdere keren per week of werken we aan een thema. De komende periode staat het thema voeding centraal. 

Juf Daisy en juf Nicole