Groep 3b

In groep 3b zijn we heel hard aan het werk! 

Ons motto is dan ook: “Wij geven niet op!”.  

Op dit moment lezen wij in kern 6 en dat betekent dat wij binnenkort een letterfeest hebben. Op dit letterfeest vieren we dat we alle letters van Zoem De Bij hebben geleerd. Nu kunnen we er hard me gaan oefenen en langere, moeilijkere woorden gaan lezen. Dat vinden wij heel leuk!                            Om de kinderen betrokken en gemotiveerd te houden werken wij heel vaak met verschillende werkvormen. Het liefst met zo veel mogelijk beweging en als het kan lekker buiten op het plein! Dit doen we bij zowel lezen als rekenen en zelfs schrijven! Op de foto onderaan is ook een werkvorm te zien: lees en wissel. Hierbij heeft elk kind een kaartje met woorden, zij zoeken een maatje, lezen om de beurt hun woorden voor en wisselen dan hun kaartjes.  

Wanneer wij een nieuwe letter leren, leren we deze dezelfde dag schrijven in een sierlijke schrijfletter. Dat is soms best lastig maar wij geven niet op! 

Ook met rekenen zijn we goed op weg. Wij leren nu sommen tot 20 en zijn hard bezig met de verliefde harten, splitsingen en verhaaltjes sommen. Het leukste vinden wij rekenen met geld en klokkijken.  

In groep 3 hebben wij drie keer in de week tijd om vrij te werken. Spelen is namelijk ook heel belangrijk voor de ontwikkeling. Daarom werken wij in dezelfde thema’s als de kleuters en hebben wij ook een themahoek waarin het spel zich kan ontwikkelen. In die themahoek komen natuurlijk ook allerlei lees- en rekenactiviteiten terug! Zo blijft het allemaal met elkaar in verbinding.                         

Zoals je hebt gelezen zitten de kinderen in groep 3 niet stil en zien we ze elke dag een stukje groeien!